GALLERIES

  WELCOME TO MY WORLD

  A little glimpse into my daily life

  Moist carrot cake recipe

  carrot4

  Jeg er aldrig rigtig slik sulten, men på den anden side ELSKER jeg kage – min kæreste specielt! Der er intet bedre end at kunne forkæle sig selv med et stykke mørkt chokolade eller et lækkert stykke hjemmebagt kage! Min mor har altid været ekstremt god til at bage, og jeg kan huske stort set dagligt når jeg kom hjem fra skole havde hun bagt franskbrød, boller eller kage. I vores køkken duftede der altid af mad, hjemmebagt brød var der altid masser af og kager i vores familie var ikke noget man købte – dem bagte man da selv. Jeg har sagt til mig selv i flere uger nu, at jeg må blive bedre til at bage!
  Jeg vil elske at når jeg selv får en familie en dag kan give dem samme glæde min mor gav os med lækkert hjemmebag. Når jeg bager er det også en form for “mig-tid”. Det er dejlig roligt at bage, og jeg kan sætte lidt god musik på i baggrunden og jeg behøver ikke at haste mig selv for at blive færdig.

  I’m never really candy hungry, but on the other hand I LOVE cake – my boyfriend is even worse!! There is nothing better than to indulge in a piece of dark chocolate or a delicious piece of homemade cake to your diet! My mother has always been extremely good at baking, and I remember how almost every day when I came home from school she had baked bread, buns or cake. In our kitchen there was always the best smell of food or homemade bread, there was always plenty of bread and in our family if we go cake it was not something we bought – those had to be baked at home. I’ve said to myself for several weeks now, that I need to get better at baking!
  I would love to when I one day get a family to give them the same joy my mother gave us with her delicious home baking. When I bake, it is also a form of “me” time. It’s lovely quiet to bake and I can put some good music and I do not have to rush myself to be finished.

  carrot1 photo carrot6_zpsguomxz64.jpg

  Jeg har før blogget om en anden gulerodskage før (find den anden opskrift her), men faktisk synes jeg denne opskrift er en tak bedre. Jeg bagte den i sidste uge, og den var et sikkert hit herhjemme. Den blev spist på en enkelt dag, så den må jeg helt sikkert få bagt igen snart! Inden jeg beslutter mig for hvad jeg skal bage tænker jeg altid over hvad jeg har derhjemme allerede. Da jeg havde en masse gulerødder der trængte til at blive spist, og faldt over denne yummy samt simple opskrift på Pinterest, vidste jeg det var denne opskrift jeg skulle prøve af!

  Denne gulerodskage er ubeskrivelig saftig og luftig! Hvis du aldrig har prøvet at bage en gulerodskage før så er det virkelig på tide!! Jeg kan helt klart kun anbefale dig at prøve den af. En ting jeg også elsker ved denne opskrift er, at den er lavet på olie frem for smør – det synes jeg får den til at virke lidt “lettere” og giver denne fugtige texture. Jeg valgte også at bage den på brun farin, da jeg altid synes det giver en lækre smag.

  I have previously blogged about a carrot cake recipe (check here to get to the other recipe), but actually, I think this recipe is a bit better. I baked it last week and it was a sure hit at home. It was eaten in one single day, so that tells me I must definitely bake it soon again! Before I decide what to bake, I always think about what I have at home already. Since I had a lot of carrots there needed to be eaten, and stumbled upon this yummy and simple recipe on Pinterest, I knew it was this recipe I should try!

  This gullerødskage is indescribably luscious and airy! If you’ve never tried to bake a carrot cake before it’s really about time!! I can definitely only recommend you to try it out. One thing I also love about this recipe is that it is made with oil instead of butter – I think that makes it seem a bit “lighter” and gives this moist texture. I also chose to bake it on brown sugar, since I always think it gives a more delicious taste.

   photo carrot2_zpsrgcizbpr.jpg photo carrot_zpsxoy3aq28.jpg

  Start med at tænde din ovn på 180 grader, sådan så den bliver godt varm imens du laver din dej. Jeg bagte min kage i en box form. Denne gulerodskage er super nem at lave. Start med at piske dine æg sammen med din sukker indtil du får en luftig masse (pisk i ca. 1-2 min). Imens du stille pisker i din summer masse tilsæt din olie og derefter venilie. I en stor skål mix din mel, salt, kanel og bagepulver. I din sukker masse tilsæt dine groft revede gulerødder og vend forsigtigt. Tilsæt din mel blanding lidt efter lidt imens du blander det forsigtigt sammen – og husk ikke at over mikse. Når det er blevet vendt fint sammen tilsæt dine hakkede valnødder og igen vend forsigtigt.

  Smør din form ind i smør, sådan så din kage er nem at få ud af formen efter bagning. Hæld din dej ned i formen og bag midt i ovnen i ca. 40-50 minutter. Jeg bagte min i ca. 43 minutter og slog så ovnen fra med lod min kage stå inde i varmen indtil den havde været der i 50 minutter i alt.

  Din frosting: I en skål tilsæt din flødeost, smør, vanilje og flormelis og mix på medium hastighed i ca 1 minut, indtil det er blevet mixet til en lækker creme. Tilføj efter ønske mere flormelis indtil blandingen er fluffy og glat. Du kan tilføje knivspids salt eller lidt citronsaft. Jeg lod min creme stå et par minutter i køleskabet og lod min kage køle lidt af inden jeg smurte min glasur på. Derefter pynt jeg den med lidt hakkede valnødder i kanterne.

  Alt du skal bruge:
  140 gram mel
  1 tsk bagepulver
  ¼ tsk salt
  ¾-1 tsk stødt kanel
  200 g brun farin
  3 store æg
  1 spsk vegetabilsk olie
  1 tsk ren vanille ekstrakt eller vanilie pulver
  180 gram (ca. 3 mellemstore store gulerødder groft revet)
  50 gram groft hakkede valnødder

  Til din flødeost glasur:
  115 gram philadelphia, blødgjort til stuetemperatur
  55 g usaltet smør, blødgjort til stuetemperatur
  60 gram flormelis
  1 tsk vanille ekstrakt (valgfrit)

  First, turn on your oven at 180 degrees, to make sure it’s getting ready while you make your dough. I baked my cake in a box shape. This carrot cake is super easy to make. Whisk your eggs with your sugar until it gets fluffy (whip for about 1-2 min). While you still whip add slowly your oil and then vanilla. In a large bowl mix your flour, salt, cinnamon and baking powder. In your sugar paste add your grated carrots and mix gently. Add your flour mixture little by little while you mix it together carefully – and remember not to over mix. Once it has been mixed nicely together add your chopped walnuts and again gently invert.

  Butter your form so your cake is easy to get out of the form after baking. Pour your batter into the tin and bake in middle of the oven for about 40-50 minutes. I baked mine for about 43 minutes and turned off the oven but let my cake stand in the heat until it had been there for 50 minutes in total.

  Your frosting: In a bowl add your cream cheese, butter, vanilla and icing sugar and mix on medium speed for about 1 minute, until it has been mixed to a delicious cream. Add more icing sugar i needed until the mixture is fluffy and smooth. You can add a pinch of salt and a little lemon juice. I let my cream stand a few minutes in the refrigerator and let my cake cool slightly before I put on my frosting. Then I garnish it with a little chopped walnuts on the edges.

  All you need:
  1 cup (140 grams or 5 ounces) all-purpose flour
  ½ teaspoon baking soda
  1 teaspoon baking powder
  ¼ teaspoon salt
  ¾-1 teaspoon ground cinnamon
  200 g brown sugar
  3 large egg
  ½ cup plus 1 tablespoon vegetable oil
  1 teaspoon pure vanilla extract
  180 grams (about 2 large or 3 medium/large carrots grated)
  ½ cup (50 grams) roughly chopped walnuts 

  For the Cream Cheese Frosting:
  115 grams cream cheese, softened to room temperature
  55 grams unsalted butter, softened to room temperature
  60 grams powdered sugar, sifted
  1 teaspoons vanilla extract (optional)
    

   photo carrot5_zpsjpjutff7.jpg photo carrot3_zpscwj0upnp.jpg

  God bagelyst mine søde læsere! Jeg håber, at I synes om den lige så meget som jeg. Sig endelig til hvis I bager den, så vil jeg elske at høre hvad I synes. Stort knus jeres Isabella <3

  Happy baking my sweet readers! I hope you’ll like it as much as I do. Please let me know if you decide to go ahead and bake it, then I would love to hear what you think. Biggest hug your Isabella <3

  PREV. ITEM NEXT ITEM
  BY:
  Isabella
  ×
  20th september 2016

  READ COMMENTS -

  8 COMMENTS

  It looks SUPER delicious! I’ll try to bake it! Thank you for your recipe 🙂

  You should love – you will not regret it 😀

  I so happy you can use it!

  All the best,
  Isabella xx

  This recipe looks amazing and the photography is just beautiful! I do love a carrot cake, I’d love to bake one soon 🙂

  Kayleigh | anenthusiasmfor.blogspot.co.uk

  Thanks a lot love 😀
  Yeah me too! I am a big fan of carrot cake. This one is really delicious!

  All the best,
  Isabella xx

  This cake looks super delicious 🙂 I’ll try it!
  Currently, I make banana and chocolate based deserts and raspberry mousse.
  Please check my recipe for raspberry mousse cake.
  https://slowlytrulyfully.wordpress.com/2016/08/23/raspberry-mousse-cake/
  xo,
  Róża

  Oh gosh that also sounds SUPER yummy!
  Might have to give that a go <3 thanks for the tip love.

  Biggest hug
  Isabella xx

  Den vil jeg da lave med det samme! Ligger desværre ikke inde med brun farin – kan jeg erstatte det med alm. sukker? Selvom jeg umiddelbart tror brun farin kun gør den bedre!!

  Kh

  Den er så lækker, og man har typisk alt derhjemme, hvilket gør det dejlig nemt! 😀 Det tror jeg sagtens du kan! Jeg ville foretrække brun farin, da jeg stort set altid kun bruger det i mine kager, meeen når det så er sagt så tror jeg stadig den vil smage super lækker på alm sukker.

  God bagelyst! Skriv endelig efter, kunne være så dejligt at høre hvad du synes.

  Knus
  Isabella <3

  LEAVE A COMMENT