GALLERIES

  WELCOME TO MY WORLD

  A little glimpse into my daily life

  One of my favourite autumn recipes

  6N2A2569 6N2A2571 6N2A2573 6N2A2576

  I går aftes da jeg kom hjem fra Scotland inviterede jeg min søde veninde Maria over til hyggelig middag. Man kan begynde at mærke, at sommeren så småt er ved at forsvinde og vi er ved at tage hul på min yndlings tid på året; nemlig efteråret. Der er intet bedre end at kunne tænde stearinlysene og hoppe i de tykke trøjer, og nyde god varm mad igen.
  Der var en smule koldt her i London i går, så tænkte en god varm ret var lige det vi havde brug for. Jeg havde intet i køleskabet, så hentede Maria ved undergrunden sådan så vi kunne handle ind sammen. Derfor skulle det også være en ret der ikke ville tage mig 100 år at lave, da jeg ikke havde nået at forberede noget inden hun kom.

  Jeg kiggede derfor igennem min Pinterest mad board for at se hvilke opskrifter jeg havde liggende og faldt over denne opskrift: kikærte curry med grøntsager og brune ris. Mums hvor det bare smagte dejligt, og er i dag lykkelig over, at jeg lavede en stor portion, så jeg har masser af rester tilbage som jeg kan nyde i mens jeg læser en god bog når jeg kommer hjem engang i aften.

  Yesterday when I got back home from my lovely trip to Scotland I invited my friend Maria over for a cosy dinner. You slowly start to feel that the summer is coming to an end, and we are about to start my all time favourite time of the year; autumn. In my opinion there is seriously nothing better than candles, cosy jumpers and comforting hot food.
  Yesterday it was a bit cold here in London so I thought a hot simple dish was exactly what we needed. I didn’t have anything in my fridge since I’ve been traveling so I picked up Maria from the tube and took her grocery shopping with me. 

  Since I didn’t have any time to prepare the dinner before she got here I decided to go for an easy dish that would’t take me more than 10-15 minutes to cook. I checked my Pinterest food board for inspiration and found this yummy dish: vegan chickpea curry with brown rice. Oh I loved the dish – escpacially because I am a massive rice lover, and today I’m so grateful because I have lots of food leftover from yesterdays dinner.

  6N2A2582 6N2A2579 6N2A2574

  Maria sad på køkkenbordet og hyggesnakkede med mig imens jeg lavede mad, og må indrømme at nøj hvor har jeg bare savnet at have veninder over til middage. Jeg elsker at lave god mad til dem jeg holder af og ser sådan frem til at venner, kæreste og familie skal inviteres over til god made, vin og hygge stunder i min kæreste Fergus og jegs lejlighed. Der er kun et par uger til, og nej hvor er jeg bare begyndt at være spændt!

  MEN lad mig komme tilbage til min kikærte curry. Dette er de ingredienser jeg brugte til min ret, men de kan nemt blive byttet ud med andre grøntsager. Jeg syntes blandt andet at sugersnaps, broccoli og champignon smager skønt i retter som denne. Dette brugte jeg:

  1 Lille pose med cherry tomater
  1 Post frisk spinat
  1 Dåse kokosmælk
  2 dåser af kikærter (allerede kogte)
  Grøntsags bullion omkring 200 ml
  1 Stort rødløg
  1 Stor gulerod
  1 rød pebber
  Peanuts til topping
  1 tsk gul currypulver (tilføj mere hvis du syntes)
  En lille knivspids chili flager (tilføj mere efter ønske)
  1 tsk paprika
  1/2 tsk cayenne peber
  Frisk koriander – så meget som du syntes (jeg elsker koriander, så jeg putter altid en stor mængde i)
  Brune ris
  Nan brød (behøves ikke)

  Maria joined me in the kitchen while I cooked, and gosh I’ve missed this feeling. Having friends over at my place and spoiling them with good food. I can not wait to do exactly this in me and Fergus new apartment in just a few weeks.. Talked to the phone with my mum today and she is planning to fly from Denmark to help me with the big move, which I am so excited for!

  BUT back to the chickpea curry. This is what I used for my curry, if you have other greens in the fridge you can always use them instead. Sugarsnaps, green beens, broccoli and mushrooms are great for this dish too. This is what I used:

  1 Small bag of cherry tomatos
  1 Bag of fresh spinach
  1 Coconut milk
  2 Can of pre cooked chickpeas
  Veggie stock around 200 ml
  1 Big red onion
  1 Big carrot
  1 Red pebber
  Peanuts for topping
  1 tsp of yellow curry powder (add more if you like)
  A pinch of chilli flakes
  1 tsp paprika
  1/2 tsp cayenne pepper
  Fresh coriander – as much as you like (I always love to add a lot of coriander)
  Brown rice
  Nan bread (Not needed, but always a great extra – especially if you have guests)

  6N2A2590

  Start med at koge dine brune ris. Gå efter hvad der står på pakken – jeg koger altid en stor portion sådan så jeg har mad nok til et par dage. Hak dit rødløg og steg det på en stor halv-dyb pande med dine krydderier (curry, paprika, cayenne pepper og chili flakes). La det stege i et par minutter imens du hakker dine grøntager. Start med at tilføje dine gulerødder. Efter et par minutter tilføj resten af dine grøntsager, din coconut mælk, grøntsags bullion, kikærter, salt & peber og koriander (men gem lidt til tilbehør).

  Lad det koge sammen i et par minutter indtil dine ris er færdige. Lige inden serveringen ved det friske spinat i under lav varme og drys med peanuts. Nemt, hurtigt og lækkert! (Smag til med salt og peber)

  Velbekomme mine søde læsere, jeg håber i syntes det smager ligeså godt som jeg.

  De bedste hilsner jeres Isabella

  Start boiling your brown rice. Go for what’s it says back on the packaging – I always cook a big portion so I have enough food for a couple of days. Chop your red onion and place it on a large half-deep pan with olive oil. Then add your spices (curry, paprika, cayenne pepper and chili flakes). Let it fry for a few minutes while chopping your vegetables. Start adding your carrots. After a few minutes add the rest of your vegetables, your coconut milk, vegetable stock, chickpeas, salt & pepper and coriander (but save a bit of coriander for topping).

  Let it stir for a few minutes until your rice is finished. Just before serving mix in the fresh spinach under low heat and sprinkle with peanuts. Easy, fast and delicious! (Taste with salt and pepper).

  Well, that’s as easy as that my sweet followers, I hope you like is as much as I do.

  Biggest hug your Isabella

  PREV. ITEM NEXT ITEM
  BY:
  Isabella
  ×
  29th august 2018

  READ COMMENTS -

  0 COMMENTS

  LEAVE A COMMENT